Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του οικονομικού απολογισμού των Ξενοδοχείων για την καλοκαιρινή σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Αυτό που μελετάτε κυρίως είναι τα «νούμερα«, έχουν βγει τα budget, αν πετύχατε τους οικονομικούς στόχους και αν άξιζε η όλη επένδυση για τη λειτουργία του χώρου spa στο ξενοδοχείο.

Ο οικονομικός απολογισμός του τζίρου στο spa, σας ενδιαφέρει απόλυτα μια που:

  1. Είναι μια επιχείρηση μέσα στο ξενοδοχείο που αυξάνει τη συνολική εμπειρία των τουριστών του ξενοδοχείου σας (ποιοτικά οφέλη για το Ξενοδοχείο)
  2. Η ύπαρξη του, αυξάνει τις δυνατότητες για περισσότερες διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο (οικονομικά οφέλη για το Ξενοδοχείο)
  3. Καλύπτει βασικές ανάγκες ομορφιάς – ευεξίας – χαλάρωσης των επισκεπτών του ξενοδοχείου που μόνο σε τέτοιους χώρους του ξενοδοχείου μπορούν να καλυφθούν (ποιοτικά και οικονομικά οφέλη για το Ξενοδοχείο)
  4. Δίνει δυνατότητες κερδών μια που είναι μια επιχείρηση με έσοδα – έξοδα και συμβάλλει στο συνολικό τζίρο του ξενοδοχείου (οικονομικά οφέλη για το Ξενοδοχείο)

Όταν σε αυτόν τον απολογισμό βρεθεί ότι δεν έχει επιτευχθεί το ύψος του τζίρου που προσδοκούσατε από το spa, έχουν προϋπάρξει οι παρακάτω αιτίες:

  1. Το προσωπικό του spa δεν έχει κατάλληλη γνώση των δυνατοτήτων του menu υπηρεσιών τους
  2. Το προσωπικό του spa δεν έχει την κατάλληλη κουλτούρα για την προώθηση και επικοινωνία του menu και προϊόντων του
  3. Τα υπόλοιπα μέρη του ξενοδοχείου δεν γνωρίζει τι κάνει και τι μπορεί να κάνει το spa του και δεν ξέρει να το επικοινωνήσει στους πελάτες του ξενοδοχείου
  4. Το μενού υπηρεσιών του spa δεν ανταποκρίνεται ούτε ποιοτικά ούτε οικονομικά στα χαρακτηριστικά των πελατών του ξενοδοχείου
  5. Δεν συνδέσατε κατάλληλα το spa με τη συνολική τουριστική εμπειρία που θέλετε να έχουν οι επισκέπτες από το ξενοδοχείο σας

Μέσα στις παραπάνω αιτίες διαπιστώνουμε ότι βασικός παράγοντας για την επιτυχία είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και η γνώση που έχουν όλοι όσοι εμπλέκονται στο κομμάτι παροχής και επικοινωνίας του spa.

Γι αυτό βασική μέριμνα για την προετοιμασία της σεζόν 2018, είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών του spa (managers – therapists) και των υπολοίπων στελεχών του ξενοδοχείου στις δυνατότητες – στις διαδικασίες πωλήσεων και στο ύφος του spa που θέλουμε να γνωρίσουν οι πελάτες του ξενοδοχείου. Αυτό για να μπορέσει να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα είναι να μπορέσουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία τους στη διάθεση τους για επικοινωνία και πωλήσεις, ώστε να αυξηθεί η προσέλευση στο spa και φυσικά η κερδοφορία του ξενοδοχείου διαμέσου και αυτού του κομματιού του.

«Build people and then…people will build your business»
Επικοινωνία: Μεγγίσογλου Παναγιώτης, Σύμβουλος Spa – Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, 210 6432241, Λ. Αλεξάνδρας 9, Αθήνα