Ένας Spa Manager είναι όντως ένας Superman ή Superwoman μια που όχι μόνο καλείται να κάνει το ακατόρθωτο, να έχει υπερδυνάμεις αλλά και να δώσει τις λύσεις εκεί που το spa του το χρειάζεται. Αυτό για να μπορέσει να το καταφέρει θα πρέπει ως άλλος / η Clark Kent να υποδυθεί 3 ρόλους που θα του δώσουν τη superpower που χρειάζεται!

Αυτοί οι ρόλοι δεν είναι άλλοι από:

  1. Το ρόλο του Manager
  2. Το ρόλο του Coach
  3. Το ρόλο του Mentor

Τα 3 αυτά εργαλεία αλλά και ο κατάλληλος τρόπος χρήσης τους θα τον βοηθήσει να εξασφαλίσει την αύξηση του ενδιαφέροντος του προσωπικού του προς το spa αλλά και αλλαγή του τρόπου που βλέπουν την ομάδα του οι προϊστάμενοι του.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Στη δημιουργία μιας ομάδας spa που γίνεται κατά την αρχή μιας σεζόν, της ζητείται η επίτευξη των στόχων τζίρου κάτι που βαραίνει κυρίως τον Spa Manager που θα κληθεί στο τέλος αλλά και τα τη διάρκεια της σεζόν να λογοδοτήσει για αυτούς. Για να μπορέσει όμως ένας καλός Spa Manager να επιτύχει αυτά τα νούμερα θα πρέπει να δημιουργήσει μια αρμονική ομάδα, που έχει όρεξη να δουλεύει ο ένας για τον άλλο και κυρίως για αυτόν και το spa.

O Spa Manager λοιπόν εναλλάσοντας το ρόλο του από Coach (αυτός που μπορεί να σε κάνει να θέλεις να αλλάξεις και να βελτιωθείς) ομαδικά και ατομικά, σε Mentor (αυτός που σε κάνει να θέλεις να του μοιάσεις και να θέλεις να γίνεις καλύτερος σαν αυτόν) και σε Manager (αυτός που ελέγχει αν γίνονται όλα σωστά και ίδια από όλους) μπορεί να μετατρέψει την ομάδα του σε ένα λειτουργικό σύνολο που βλέπει ο καθένας ατομικά αλλά και συλλογικά ότι τα οφέλη τους έρχονται μέσα από την ομαδική δουλειά. Η ομαδική δουλειά μας οδηγεί να έχουμε ένα περιβάλλον ήρεμο, αποδοτικό, ξεκούραστο και χαρούμενο.

Τα πάντα γίνονται πλέον αυτόματα και με περισσή θέληση από όλους όχι γιατί τους επιβάλλεται αλλά γιατί όλοι μας βλέπουμε το καλό που αντανακλά και σε εμάς. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να έχουμε μια ομάδα που είναι γεμάτοι από χαμόγελα, όρεξη να μιλήσουν – εξυπηρετήσουν τους πελάτες του spa, με διάθεση για υψηλή παροχή υπηρεσίας προς αυτούς.

Κανένα spa που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο δεν απέτυχε στον προσδοκώμενο τζίρο και τα ποσοτικά αποτελέσματα που ζητούνται!

Ο Spa Manager, λοιπόν, είναι ένας Super – ήρωας μόνο αν πραγματικά θέλει να μπορεί να πάρει τις ευθύνες, να λειτουργήσει υπερ του συνόλου του και έχει την τόλμη να μην αφήνει τίποτα να λειτουργήσει μόνο του!

Επόμενος κύκλος εκπαίδευσης Spa Management – Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού Spa στο Hotel Spa Training Center της Release and Relax Motion  ξεκινά στις 7-8-9 Δεκεμβρίου.

Η εκπαίδευση είναι ιδανική για αισθητικούς, φυσικοθεραπευτές, μασέρ, spa managers, assistant spa managers που θέλουν να μπορούν να είναι καλύτεροι διαχεριστές ομάδων spa!

Καλείτε στο 2106432241 για κλείσιμο θέσης και για περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο των 6 ενοτήτων του προγράμματος Spa Management – Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Μεγγίσογλου Παναγιώτης